Efter åsiktsskillnader – nu lämnar vdn Jan Persson (till vänster) tar nu över efter vd-tjänsten efter Jens Persson. Foto: Kilenkrysset

Efter åsiktsskillnader – nu lämnar vdn

Personnytt

6 februari 2019

Koncernägaren och vdn har olika syn på hur verksamheten skall drivas, nu avgår vdn och en ny tillträder.

Jan Persson, vd för Kilenkryssetkoncernen lämnar sin tjänst som vd efter närmare två år på posten. Han har varit engagagerad i bolaget först som arbetande styrelseledamot från april 2017 och tillträdde som vd i november samma år. 

- Vi, Kilenkryssets ägare och jag, har nu i god anda och enighet konstaterat att förutsättningarna för fortsatt samarbete inte är gynnsamma. Vi är båda starka ledare, men med väldigt olika syn på hur verksamheten ska styras. Med tanke på vår nära vän- och släktskap vill vi inte riskera att äventyra framtida relation och jag lämnar därför Kilenkrysset för att återgå till industrivärlden, säger han i ett pressmeddelande.

I samband med att Jens Persson lämnar sin roll återinträder nu Jan Persson som vd för Kilenkryssetkoncernen. 

- För mig som ägare är det med stor glädje vi i dag kan meddela att vi har funnit en stabil och långsiktig lösning för Kilenkryssets fortsatta framgång. Vi har under hösten genomfört en del av generationsskiftet i koncernen och jag är glad över att min son och min dotter nu går in och tar mer aktiva roller. Jens och jag har haft olika syn på hur Kilenkryssetkoncernen ska styras, men vi värnar om vår vänskap och har därför valt den här lösningen. Jag vill samtidigt passa på att tacka Jens för hans fina insatser. Under hans tid som vd har han bidragit med affärs- och verksamhetsutveckling som vi kommer att ha glädje av under en lång tid framöver, säger Jan Persson i ett pressmeddelande.

Av Pernilla Gilbert

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se