Edenström lyfter fram kronprinsessa Urban Edenström. Foto Stronghold

Edenström lyfter fram kronprinsessa

Personnytt

13 februari 2018

Nu tillsätter Urban Edenström en ny vice vd för sitt storbolag Stronghold.

Stronghold Invest har utsett Petra Scharin till vice VD. Petra har en bakgrund som auktoriserad revisor och har därefter arbetat på Hexagon och Coop innan hon för sex år sedan tillträdde som CFO för Stronghold Invest.

Vidare har Håkan Johansson tillträtt en roll som arbetande styrelsemedlem med fokus på strategisk affärsutveckling samt M&A. Håkan kommer närmast från en roll som Senior partner på Bridgepoint.

– Stronghold har med god lönsamhet expanderat kraftigt de senaste två åren och fördubblat såväl omsättning som antal anställda. Koncernen är idag Nordens ledande fastighetsförvaltare och rådgivare med egen verksamhet i nio länder, en omsättning över 2 miljarder och omkring 1 800 medarbetare. Den snabba tillväxten ställer givetvis nya krav, och då inte minst avseende finansiering, styrning samt rapportering och uppföljning. Vi har successivt förstärkt ekonomi- och finansenheten och får genom Petra i hennes nya roll en tydlig bild över att vår verksamhet och investeringar utvecklas enligt plan”, säger Urban Edenström, VD och grundare Stronghold Invest.

Petra tillträder sin nya roll per omgående.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se