East Capital förvar kontorskomplex i Litauen
Bild: Tonu Tunnel

East Capital förvar kontorskomplex i Litauen

Transaktion

23 maj 2023

East Capital Real Estate Fund har förvärvat två moderna 10-våningskontorsbyggnader med en total uthyrbar yta på 17 260 kvadratmeter belägna i Vilnius, Litauen.

Affärsdistriktet består av två 10-våningsbyggnader och färdigställdes 2017 respektive 2019 av YIT Litauen, en ledande baltisk fastighetsutvecklare. Kontorskomplexet är bekvämt beläget intill Vilnius västra ringled, som förbinder Vilnius förorter med stadens centrum och ger enkel tillgång till både Kaunas och Riga genom motorvägen.

Både Duetto A och Duetto B är fullt uthyrda och erbjuder bekväma, kostnadseffektiva och miljömässigt hållbara kontorslokaler som uppfyller dagens höga krav på arbetsmiljön. Bland hyresgästerna som valt kontorskomplexet som sitt litauiska huvudkontor återfinns välkända globala och lokala varumärken som RIMI Litauen (en del av ICA Gruppen), BASF, Intrum, Schneider Electric samt kommunala uppvärmnings- och vattenbolag.

Båda byggnaderna är certifierade enligt BREEAM New Construction och kommer att finansieras med ett grönt lån från Swedbank.

- Vi är mycket glada över att lägga till Duetto-komplexet till vår växande portfölj inom Fond IV. Det nya förvärvet följer vår investeringsstrategi - bekväma och lättillgängliga lägen i huvudstaden tillsammans med moderna och miljövänliga kontorsytor med en stark mix av hyresgäster, säger Albin Rosengren, Partner och Head of Real Estate, East Capital Group.

- Vi uppskattar staden Vilnius ansträngningar att göra detta till ett av de mest attraktiva affärsdistrikten i staden genom kontinuerliga investeringar inom transport och infrastruktur för gång- och cykeltrafik. Vi ser fram emot att bidra till den positiva utvecklingen av denna plats genom fortsatt samarbete med staden, våra hyresgäster och kringliggande näringsliv.

Förvärvet finansieras av Swedbank.

- Bygg- och fastighetsverksamhet är ofta förenat med stora utsläpp jämfört med andra sektorer, och därför är det viktigt att nya byggnader uppfyller målen för minskade växthusgasutsläpp. Affärscentrumet Duetto är ett tydligt exempel på detta, där båda byggnaderna har energiklass A och är certifierade enligt BREEAMs "Very Good" standard. Vi är därför särskilt stolta att kunna inkludera båda fastigheterna i Swedbanks gröna obligationsprogram, säger Ignas Mačeika, Head of Corporate Customer Division på Swedbank.

East Capital Real Estate fick rådgivning i denna transaktion av FORT Legal, KPMG och Projector.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se