Därför stämmer Oscar köpare

Därför stämmer Oscar köpare

Ekonomi

27 november 2018

Tidigare i höstas stämdes Oscar Properties av ett par som ville ogiltigförklara ett förhandsavtal om köp av en lägenhet på Gärdet i Stockholm. Nu slår Oscar tillbaka.

Anledningen till stämningen från paret var bland annat att bygget försenats. Ytterligare två köpare vände sig därefter till tingsrätten med stämningsansökan mot bolaget, också de ville dra sig ur förhandsavtalen om att köpa lägenheter i 79 & Park, av samma anledning.

Nu slår Oscar Properties tillbaka. Bostadsrättsföreningen har lämnat in en egen stämningsansökan mot köparna, en så kallad genstämning, detta enligt Dagens Industri.

I genstämningen tillbakavisas yrkanden från paret och bostadsrättsföreningen kräver ekonomisk kompensation. Paret har inte betalat någon handpenning och nu har föreningen hävt förhandsavtalet. Oscar Properties måste nu sälja lägenheten igen och man anser då att paret är skadeståndsskyldiga för kostnader vid omförsäljning och en eventuell mellanskillnad om lägenheten säljs för mindre än de 17,7 miljoner kronor som paret ursprungligen skulle ha betalt.

Till Dagens Industri säger Krister Karjalainen, marknadschef för Oscar Properties att de tvingats stämma kunden och menar att paret redan, efter att avtalet undertecknats, fått information om att inflyttningsdatumet flyttats fram.

Stämningsansökan från de andra köparna har dragits tillbaka, föreningen har lyckats sälja om lägenheterna till ursprungskundens pris och båda parterna är nu överens. Men enligt advokaten som företräder de två köparna stämmer det inte att hennes klienter dragit tillbaka sina stämningsansökningar, skriver Svenska Dagbladet Näringsliv.

Av Pernilla Gilbert

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se