Därför ska du gå på Nylokal
Foto: Lokalguiden

Därför ska du gå på Nylokal

Reportage

21 januari 2020

I slutet av januari arrangeras återigen mässan Nylokal. Arrangören Lokalguiden välkomnar som vanligt lokalsökande och lokaluthyrare till Sveriges tre främsta städer Göteborg, Malmö och Stockholm.

Mässansvarige, Linus Björland, berättar mer om vad besökarna kan förvänta sig på Nylokal 2020.

Varför ska man gå på mässan Nylokal?

– Här har man möjlighet att på ett mycket effektivt sätt få tillgång till en stor del av de kontakter man behöver för sin etablering.

Vad är nytt med Nylokal 2020?

– Konceptet är detsamma som i våras då både utställare och besökare var mycket nöjda och det signades ett flertal kontrakt. Vi har hittat rätt arbetssätt och jobbar nu mest med finjusteringar.

Vilka är de största utmaningarna för dig som arrangör inför mässan?

– Vår största utmaning ligger i att kvalitetssäkra den information vi tar in så interaktionen mellan lokalsökande företag och leverantörer av lokaler och kringtjänster snabbt kan gå vidare till nästa fas när de hittar ett lämpligt objekt eller kontakt.

På vilka sätt har Nylokal utvecklats de senaste åren?

– Utöver småfix och lärdomar längs vägen är den stora skillnaden att Nylokal idag efter sex år är ett välkänt evenemang och ses som en stående aktivitet hos de flesta fastighetsbolag i och i närheten av de tre storstäderna. Alla vill vara en del av Sveriges enda mötesplats för lokalsökande företag, lokaluthyrare och flyttrelaterade kringtjänster. En annan rolig sak är att allt fler kommuner får upp ögonen för Nylokal och i år är det inte mindre än åtta kommuner och regionsamarbeten som ställer ut.

Vilka lärdomar kan du dra från förra årets mässa?

– Vi hade lite strul med ljudet trots att vi hyrt in en extern ljudtekniker så där kommer vi säkra upp lite extra i år. Vi har också sett över våra föreläsningar med både tidsåtgång och innehåll.

Är mässan viktigare för lokaluthyrare eller för lokalsökande?

– Skulle säga att den är lika viktig för båda parter, därav det höga intresset från båda håll.

Hur många utställare räknar du med i de tre värdstäderna?

– Totalt blir vi cirka 100 utställare fördelat på de tre städerna vilket återigen är ett nytt rekord.

Vilka föreläsare kan man se fram emot i år?

– Bland andra kommer man få se representanter från Newsec som talar om det aktuella läget på hyresmarknaden. Vi får också träffa föreläsare från Kinnarps och DicksonHartman som berättar om flyttprocessen samt hur man får med sig personal och företagskulturen till nästa nivå.

Vilka andra punkter under mässan ska man hålla koll på?

– Man skall såklart inte missa Lokalguidens tävling där man enligt några få kriterier får bedöma vilken monter/utställare som varit den bästa. Av alla som delar med sig av sin bedömning kommer vi lotta en person som vinner en hotellövernattning deluxe för två personer.

Kan du ge ett tips på hur man som lokalsökande kan vara effektiv på mässan?

– Se till att ha helt klart vad ni söker för lokal. Skriv gärna ut ett antal kravspecar som ni kan lämna till uthyrarna för senare bearbetning. På allas besöksbrickor kommer det finnas en QR-kod, håll kameran mot den så landar personens kontaktuppgifter automatiskt i din telefonbok. Boka möten.

Datum för Nylokal:

23/1 – Göteborg, Clarion Hotel Post.

27/1 – Malmö, Clarion Live.

29/1 – Stockholm , Clarion Sign.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se