Därför premiärköper Batljan i Finland
Ilija Batljan, vd, SBB. Foto: SBB

Därför premiärköper Batljan i Finland

Transaktion

2 februari 2018

Nu ger sig SBB in i Finland och gör sitt första köp. Och planerna för framtiden är att bli ännu starkare i grannländerna.

 

Samhällsbyggnadsbolagetgenomför sin första affär i Finland genom förvärvet av tre äldreboenden. Därmed etablerar sig Bolaget som ägare av samhällsfastigheter i ytterligare ett nordiskt land.

– Jag är glad att vi nu tar steget in på den finska marknaden och därmed stärker vår position som det ledande fastighetsbolaget i Norden inom segmentet samhällsfastigheter. Vi ser framemot att bidra med vårt samhällsengagemang och långsiktighet också i Finland, kommenterar Ilija Batljan, vd och grundare av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

Fastigheterna som är belägna i området kring Tammerfors har en sammanlagd uthyrningsbar yta på ungefär 11 000 kvadratmeter.

Kostnaden för fastigheterna blev 7,4 miljoner euro. Fastigheterna bedöms under 2018 generera ett driftnetto om 0,5 miljoner euro. Förvärvet sker genom en kombination av eget kapital och bankfinansiering.

Fler nordenköp

Den här affären kommer sannolikt inte vara den enda i vårt västra grannland. Under onsdagen, när Ilija Batljan tog emot priset Årets Fastighetsbolag på den årliga Fastighetsgalan på Berns, berättar han för World in Property om planerna för 2018.

– Vi kommer att titta mycket på både Norge och Finland eftersom vi tycker det är intressanta länder. Sen kommer vi även att fokusera på att förvalta det bestånd vi har i dag, men det är klart att det kommer att bli en hel del affärer.

Av Jesper Lögdahl

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se