Därför polisanmäler Peab vice vd:n Foto: TT

Därför polisanmäler Peab vice vd:n

Ekonomi

20 februari 2019

Den stökiga miljonhärvan där pengar via luftfakturor lämnat bostadsbolaget fortsätter. Nu polisanmäls den före detta vice vd:n.

Det är i kölvattnet av den stora miljonhärvan på Östersundshem där den före detta vd:n Daniel Kindberg misstänks ha förskingrat upp emot elva miljoner kronor som nästa toppchef polisanmäls.

Den före detta vice vd:n Hans Carlsson har enligt tidigare uppgifter från en intern utredning varit en del i den systematiska förskingringen där pengar försvunnit från det kommunala bostadsbolaget.

Även Peab har varit drabbat då det enligt åklagaren funnits en person på byggjätten som godkänt bluffakturor och haft koppling till Kindberg och Carlsson. 

Nu har Peab i sin tur polisanmält Östersundshems tidigare vice vd för mutbrott, detta rapporterar Östersundsposten. Anmälan handlar om Carlssons oegentligheter under tiden på Östersundshem.

Presschef Kajsa Jacobsson bekräftar för  P4 Jämtland att de har lämnat in en polisanmälan.  Samtidigt vill de inte kommentera saken mer då en förundersökning pågår.

Av Jesper Lögdahl

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se