Därför lämnar vice vd Lundbergs Roger Ekström, avgående vice vd, L E Ludnberg Fastighets AB. Foto: Lundbergs

Därför lämnar vice vd Lundbergs

Personnytt

8 maj 2018

Efter 19 år går han vidare. För World in Property berättar Roger Ekström om beslutet att skiljas från familjen Lundbergs fastighetsimperium.

 

Efter 19 år på olika tjänster inom Lundbergs väljer nu Roger Ekström att lämna sina befattningar som Kommunikationsdirektör i L E Lundbergföretagen AB samt vice vd i Fastighets AB L E Lundberg.

Han har under åren jobbat extremt nära familjen Lundberg och koncernen, ordföranden och näringslivsfursten Fredrik Lundberg tackar Ekström för samarbetet genom åren.

– Roger har varit en mycket engagerad och lojal medarbetare som gjort stor nytta inom såväl de operativa roller som de stabsfunktioner han haft genom åren. Vi tackar Roger för hans insatser och önskar honom lycka till i framtiden, , säger Fredrik Lundberg, koncernchef Lundbergföretagen och ordförande i Fastighets AB L E Lundberg.

Nytt chefsjobb

Anledningen till att vice vd:n nu väljer att sluta beror bland annat på att han har fått ett nytt toppjobb i Linköping. Exakt vad han ska göra kan Ekström i dagsläget inte berätta då det än så länge är hemligt.

– Det kommer att vara ett jobb där jag har en chefsposition för en verksamhet i Linköping i en helt annan bransch än denna. Hädanefter kommer jag att somna och vakna hemma och inte resa mellan Norrköping och Stockholm som jag gör nu.

Att han byter stad innebär inte bara ett nytt jobb utan också att han kommer att engagera sig i hockeyklubben LHC där han nu kommer att bli ordförande.

– Jag kan knappt åka skridskor själv, men det är jäkligt kul med hockey och även om det är en sysselsättning som kan ses som en hobby ska det bli väldigt kul att få jobba med LHC på nära håll. Nu ska vi se om vi kan få LHC till nästa nivå. De senaste åren har vi åkt ur i kvarten, men hemmapubliken vill ju att vi ska gå längre och LHC har inte vunnit något guld på herrsidan så vi får jobba på det, säger han med ett skratt.

Slutar i höst

Roger Ekström avslutar sin tjänst under september 2018 och rekryteringen efter ersättare inleds omedelbart. Och det är just relationen med ägarfamiljen som han kommer att sakna mest när han tackar för sig.

– Jag vill göra ett snyggt avslut och Louise Lindh (reds. anm. vd för L E Lundberg fastighets AB) och ledningen får avgöra om jag slutar i början eller i slutet av september. Och mest kommer jag att sakna att jobba så nära tydligt närvarande ägare. Familjen Lundberg är väldigt hands on och det är spännande att få arbeta på det sättet. Det har varit fantastiskt roliga år.

Av Jesper Lögdahl

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se