Därför lämnar vd MKB - för Göteborg
Terje Johansson, tillträdande vd och koncernchef för Framtiden. Foto: MKB

Därför lämnar vd MKB - för Göteborg

Personnytt

5 oktober 2018

Nu slutar Terje Johansson efter fem år som vd för kommunala MKB i Malmö. Nu blir han chef för Sveriges största allmännytta.

 

För fem år sedan blev Terje Johansson vd för MKB och har sedan dess varit med och genomfört flera stora förändringar i bolaget. Bland annat var han den som arbetade hårt för att MKB tillsammans med fyra andra privata aktörer bildade Rosengårds Fastighets AB för att lyfta Rosengård. Sannolikt första gången i Sverige som ett kommunalt bolag bildar ett joint venture med privata fastighetsägare.

Han har också varit drivande i det miljöarbete samt det expansionsarbete som MKB med framgång gjort de senaste åren.

Nu är hans tid på MKB dock över. Sent under torsdagskvällen kom beskedet att Terje Johansson nu blir vd och koncernchef för Förvaltnings AB Framtiden i Göteborg.

För World in Property berättar han nu varför han lämnar Malmö för Göteborg.

– Processen har pågått några veckor och jag kände när jag fick frågan om att gå till Framtiden att det var en utmaning som jag ville tacka ja till. Exakt när jag kommer att börja i Göteborg är inte bestämt utan det kommer kommuniceras senare, men jag ska så klart avsluta mitt arbete på MKB i lugn och ro.

Att lämna MKB innebär och också att Terje lämnar Malmö vilket han kommer att sakna.

– Malmö kommer alltid att ha en väldigt speciell plats i mitt hjärta och MKB och alla som jobbar här är fantastiska, men jag ser väldigt mycket fram emot att komma till Framtiden och Göteborg.

Framtidenkoncernen är Sveriges största allmännytta och i koncernen ingår Framtiden Byggutveckling, Poseidon, Bostadsbolaget, Familjebostäder, Gårdstensbostäder, Egnahemsbolaget och Störningsjouren.

Av Jesper Lögdahl

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se