Därför lämnar Tobins vd bolaget Erik Karlin lämnar nu vd-posten i Tobin som han var med att grunda. Foto: Tobin

Därför lämnar Tobins vd bolaget

Personnytt

4 september 2018

Styrelsen i Tobin har efter samtal med Erik Karlin kommit överens om att han nu lämnar sin vd-post i bolaget.

 

Erik Karlin lämnar posten med omedelbar verkan efter ett möte med styrelsen.

– Tobin står väl rustat med en stark organisation, fina projekt i produktion, en spännande portfölj och en ny stark huvudägare som ger goda finansiella förutsättningar att fortsätta utveckla bolaget. Det har varit en spännande resa och nu känns det som ett bra tillfälle att lämna över vd-skapet i Tobin, kommenterar Erik Karlin.

Styrelsen inleder processen att rekrytera en ny ordinarie vd för bolaget och fram tills dess har Patrik Mellgren utsetts till tillförordnad vd.

Mellgren kommer närmast från Klövern, den nya storägaren i bolaget, där han arbetar som projektutvecklingschef i region Stockholm.

– Erik Karlin är en av grundarna i Tobin Properties och han har gjort mycket goda insatser för att bygga upp bolaget. Bolaget är nu i en fas där man fått en ny huvudägare samtidigt som bolagets fokus för närvarande är att färdigställa befintliga projekt. Styrelsen och Erik har därför enats om att Erik ska lämna sitt uppdrag som verkställande direktör i Tobin Properties. På mina egna och styrelsens vägnar vill jag nu tacka Erik för hans stora engagemang och arbete för bolaget, kommenterar Patrik Essehorn, styrelseordförande i Tobin Properties.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se