Därför lämnar Hermelin Fabege
Christian Hermelin, avgående vd, Fabege. Foto: Fabege

Därför lämnar Hermelin Fabege

Personnytt

17 december 2018

Efter tolv år som vd ser Christian Hermelin slutet på sin tid på Fabege. Nu väntar nya utmaningar.

 

Efter nära 25 år på Fabege, varav de senaste 12 åren som vd och koncernchef har Christian Hermelin informerat Fabeges styrelse om att han har beslutat att lämna bolaget. 

– Christian Hermelin har genom sitt starka engagemang, sitt ledarskap och sin goda branschkännedom navigerat Fabege genom den globala finanskrisen samtidigt som han har utvecklat en tydlig och framgångsrik strategi som har stärkt Fabeges position. Christian lämnar ett starkt och stabilt fastighetsbolag med robust finansiell ställning. På styrelsens vägnar vill jag rikta ett varmt tack till Christian för hans värdefulla bidrag till Fabege under alla dessa år, säger Jan Litborn, styrelseordförande i Fabege.

För att säkerställa en smidig succession har Christian accepterat att kvarstå som vd till dess en efterträdare har tillträtt. Styrelsen kommer nu att initiera en rekryteringsprocess.

– Det har varit en inspirerande resa med Fabege och alla dessa fantastiska medarbetare. Det har länge varit en målsättning för mig att få jobba ihop med min bror Gustaf och nu får jag både den möjligheten och att helt fokusera på stadsutveckling som jag verkligen brinner för. Till dess att en ny Vd är på plats kommer jag att satsa helhjärtat på att Fabeges framgångsrika resa fortsätter, säger Christian Hermelin.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se