Därför bryts samarbetet mellan Svefa och NAI Mikael Lundström. Foto: Svefa

Därför bryts samarbetet mellan Svefa och NAI

Personnytt

4 april 2018

Nu har Svefa bestämt sig för att bryta upp från NAI Global: – Det var inget svårt beslut, säger bolagets vd Mikael Lundström.

 

I går blev det klart att efter fjorton år som svensk representant för nätverket NAI Global väljer nu Svefa bryta samarbetet och gå vidare som enskilt bolag. Nu vill de fokusera sina resurser på den svenska marknaden.

– Svefa har under de senaste åren haft en stark tillväxt. Det har i sin tur inneburit att vi så sakteliga har vuxit ur den kostym som NAI så förtjänstfullt tillhandahållit under vår tid tillsammans. Nu har vi kommit till en punkt där vi helt enkelt behöver stå på egna ben för att kunna hantera vår fortsatta tillväxt på bästa och mest effektiva sätt. Mer dramatiskt än så är det inte. Och namnbytet blir enkelt: vi återgår till att heta Svefa, menar Svefas vd Mikael Lundström.

Och det var ett lätt beslut att ta:

– Det helt och hållet var vårt eget val och det var inget svårt beslut. Vi hade helt enkelt kommit till en punkt när vi vill fortsätta att växa på egna ben, berättar han för World in Property.

Alla kunder och partners kan fortsatt känna sig trygga efter samarbetsbrottet. Det här beslutet förändrar inget.

– Vårt tjänsteutbud är oförändrat och inget förutom vår visuella identitet kommer att förändras för kunderna. Det enda det här innebär är att vi får ett helt nytt och modernare ansikte men med samma kompetenser helt enkelt.

Av Jesper Lögdahl

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se