Därför avbröt Oscar Properties miljardköpet Oscar Engelbert, vd på Oscar Properties. Bild: Pressbild.

Därför avbröt Oscar Properties miljardköpet

Transaktion

23 februari 2023

Oscar Properties gick tidigare i veckan ut med att man avbryter köpet gällande ett antal logistikfastigheter till ett värde av över en miljard.

Den portfölj som avtalet omfattade, består av fem logistik- och industrifastigheter belägna i Falun, Hudiksvall, Kumla, Tranås och Växjö. Total uthyrbar area uppgår till 161 500 kvm. Portföljen har en WAULT om 6,1 år och förvärvet hade vid avtalstidpunkten beräknats ge en ökad årlig intjäningsförmåga om 35 miljoner kronor.

- Givet räntemarknadens utveckling sedan avtalet tecknades hade intjäningen från portföljen gått från 35 miljoner till 20 miljoner, vilket är för lågt. Vår bedömning är även att det underliggande fastighetsvärdet som vi avtalade om vid tidpunkten för avtalet inte är densamma idag så att fullfölja affären är inte rätt väg för bolaget. Bolaget prioriterar i denna marknad att amortera skuld framför tillväxt. Resultateffekten för detta uppgår till 50 miljoner kronor, varav 20 miljoner kvarstår att betala säljaren, kommenterar Oscar Engelbert, vd och grundare av Oscar Properties, i ett pressmeddelande från bolaget.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se