Diös väljer Svensk Fastighetsförmedling

Diös väljer Svensk Fastighetsförmedling

Bostäder

5 oktober 2017

Nu är det klart att Svensk Fastighetsförmedling i Falun får uppdraget att sälja de 19 lägenheter som planeras i kommande nyproduktion genom BRF Årummet.

 

Som tidigare meddelats är det en tillbyggnad på befintlig fastighet i korsningen Falugatan – Östra Hamngatan, i hjärtat av Falun.

– Vår strategi är stadsutveckling och att bygga bostäder i centrala Falun är något vi planerat för sedan en tid tillbaka. Idag har vi fått vår bygglovsansökan godkänd, vilket innebär att vi nu kan ta nästa steg och fullt ut planera för att bygga och sälja de 19 lägenheterna. Vi ser fram emot vårt samarbete med Svensk Fastighetsförmedling och kommande start för försäljningen i mitten av november, säger Lars-Göran Dahl, chef affärsutveckling, Diös Fastigheter

De lägenheter som planeras att byggas är i huvudsak 3:or, men det kommer även att finnas 2:or och möjliga 4:or i fastigheten. Lägenheten högst upp bjuder på 3,6 meter i takhöjd och en terrass på 42 kvadratmeter.

- Det känns väldigt roligt att få vara med i projekt BRF Årummet tillsammans med Diös. Läget är unikt, vid Faluån i hjärtat av Falun. Nu ser vi fram emot säljstart i mitten av november, säger Joakim Folkesson, fastighetsmäklare och franchisetagare, Svensk Fastighetsförmedling Falun.

Arkitekterna som står bakom Årummet är Tirsén & Aili Arkitekter, ett Luleåbaserat arkitektkontor. De har ursprungligt stått för arkitekturen. Mondo Arkitekter, med Kristinn Björgvinnsson i spetsen, har hanterat utformning och anpassningar.

Inflyttning är beräknad till våren 2019.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se