Diös utvecklar second hand-kluster

Diös utvecklar second hand-kluster

Uthyrning

13 april 2017

Bolaget vill nu satsa på en handelsstad för butiker med inriktning mot second hand-marknaden.

 

Den 1 maj flyttar Erikshjälpens second hand butik in på Bangårdsgatan 43 i Östersund. Lokalen utvecklas just nu av fastighetsägaren Diös, och Erikshjälpen blir del i ett kluster av second hand butiker i närområdet.

En del av området söder om Östersund city, med Bangårdsgatan som genomfartsled, utvecklas just nu till ett område för second hand butiker. I startskedet flyttar Erikshjälpens second hand butik in, därefter kommer fler att etableras under året.

- Vi har haft en dialog med Erikshjälpen under en tid och det känns väldigt lyckat att dels etablera Erikshjälpen i området vid Bangårdsgatan och dels i ett större perspektiv skapa en miljö för second hand butiker i närheten av Östersunds stadskärna. Vi ser det som en bra utveckling av Östersund, säger Bengt Eveby, affärsutvecklare, Diös.

Erikshjälpen Second Hand är en ideell förening som samarbetar med lokala föreningar och församlingar i Sverige. Sedan starten 1990 har verksamheten vuxit till att omfatta ett 60-tal butiker, och nu öppnar den första i Östersund. Syftet med butikerna är att generera medel till bistånd, både i Sverige och utomlands. Överskottet från butikerna delas mellan Erikshjälpen och lokala samarbetspartners i butiken.

- Vi har velat öppna en butik i Östersund länge och läget för vår etablering känns riktigt bra. Diös och våra tankar om en second hand miljö i staden tror vi starkt på. Nu ser vi mycket fram emot öppning i början av maj, säger Leif Grip, verksamhetchef, Mitt Norden Biståndscenter/Erikshjälpen.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se