Diös utvecklar för Länsförsäkringar Västernorrland

Diös utvecklar för Länsförsäkringar Västernorrland

Uthyrning

16 juni 2022

Nu är det klart att fastighetsägaren Diös utvecklar ett ca 1 900 kvadratmeter modernt fullservicekontor för Länsförsäkringar Västernorrland mitt i centrala Sundsvall

Kontoret tillskapas ovanför Åhléns i galleriafastigheten Glädjen och blir utgångspunkt för Länsförsäkringars ca 75 medarbetare. Fokus i utvecklingen är flexibla ytor som möjliggör ett effektivt och kreativt arbetssätt. Diös och Länsförsäkringar har tecknat ett grönt hyresavtal och inflyttning beräknas ske under senvåren 2023.

Bakom satsningen på ett nytt kontor finns behovet av ett mer centralt och tillgängligt läge i lokaler som, på ett strategiskt sätt, kan möta uppdaterade arbetssätt och trender. Etableringen innebär att Diös utvecklar plan två (ovanför Åhléns) i galleriafastigheten Glädjen genom att konvertera tidigare butiksyta till ett skräddarsytt kontor. Förutom inredning och design investeras det i hållbar teknik som ska bidra till en god arbetsmiljö. Parallellt med utvecklingen av det nya kontoret byggs även en gemensam takterrass avsedd för husets hyresgäster. Länsförsäkringar Västernorrland är sedan 16 år tillbaka hyresgäst hos Diös i Sundsvalls inre hamnområde. Det gröna hyresavtal som Diös och Länsförsäkringar Västernorrland tecknat innefattar gemensamma insatser som ska bidra till minskad miljöpåverkan och energianvändning i den yta som omfattas av kontraktet.

– Vi är oerhört glada över att få utveckla Länsförsäkringar Västernorrlands nya kontor mitt i stadskärnan – här får de nära till allt staden har att erbjuda. Det här kommer, i likhet med Tele2’s etablering förra året, innebära en riktig energiinjektion för city med fler människor som rör sig i stadskärnan. Ett flöde av människor under dygnets alla timmar ger ett både tryggare och mer levande Sundsvall. Vi är övertygade om att miljöcertifierade mixfastigheter som innehåller en strategisk blandning av urbana koncept, toppmoderna kontor och attraktiva bostäder är framtiden – detta med gröna inslag som gynnar både människa och miljö, som exempelvis bikupor och trevliga, grönskande mötesplatser, här i form av en takterrass, säger Anna Dahlgren, affärschef, Diös Sundsvall.

Länsförsäkringar Västernorrland erbjuder bank, pension, försäkring och fastighetsförmedling under samma tak. Det nya kontoret får besöksentré från Torggatan, och personalentré från Torggatan, Sjögatan och Storgatan.

–  Vårt digitala kundmöte utvecklas snabbt, då våra kunder efterfrågar enkla och snabba lösningar för vissa ärenden, samtidigt som man vill fortsätta träffa våra medarbetare fysiskt när det kommer till stora livsbeslut och skador. Satsningen på ett nytt kontor i stadskärnan stödjer vår vision om att finnas där för våra kunder i de kanaler som de väljer, säger Mikael Bergström, vd, Länsförsäkringar Västernorrland.

Flytten till de nya lokalerna stödjer bolagets vision om ett kontor som är rustat för framtidens marknad och nya, mer flexibla, arbetssätt.

–  Våra medarbetare kan varva arbete på distans och på kontor och på så sätt möter vi deras förväntningar om ett flexibelt arbetsliv. Pandemin har visat två saker för oss som arbetsgivare: det första är att vi klarar av vårt arbete bra och ibland bättre på distans, det andra är att distansarbete har utmaningar. Vi längtar efter och behöver träffas för kreativitet och engagemang, och för detta blir kontoren viktiga. Parallellt med processen för kontoret i Sundsvall ser vi över våra andra kontor i Härnösand, Örnsköldsvik, Kramfors och Sollefteå, fortsätter Mikael Bergström, vd, Länsförsäkringar Västernorrland.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se