Diös utvecklar åt möbeljätten
Bild: Diös

Diös utvecklar åt möbeljätten

Uthyrning

6 mars 2023

I början av juni 2023 öppnar möbeljätten sitt nya koncept i centrala Skellefteå, ett butiksformat för mindre städer.

IKEA Planera och beställ är ett komplement till de redan etablerade varuhusen och digitala lösningar. I de mindre butiksformaten kommer kunderna möta heminredningsexperter och få personlig service för att planera sina hem eller beställa produkter ur IKEAs sortiment. Sedan 2021 har IKEA öppnat ett tiotal mindre format i stadskärnor runt om i Sverige. Nu står alltså Skellefteå på tur.

– Skellefteå är en marknad som fortsätter att utvecklas med ett starkt utbud. Det känns riktigt spännande att IKEA, med sitt starka varumärke, är med på den resan. Vi har haft en dialog under en tid och har nu hittat ett perfekt läge för denna etablering. Nu ser vi fram emot öppning i början av sommaren, säger Jenny Forssell, kommersiell förvaltare, Diös Skellefteå.

– Vi ser att våra mindre enheter är väldigt uppskattade i de städer där vi redan finns och vi tror att det kommer bli likadant här i Skellefteå. I våra stora varuhus finns allt som IKEA har att erbjuda men när kunderna vill ha hjälp att planera till exempel ett kök eller ett badrum kommer vi närmare människor i deras vardag tack vare mer centrala lägen som här i Skellefteå, säger Peter Forsberg, Market Manager på IKEA Umeå.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se