Diös storsatsar med Stordalen
Foto: Diös Fastigheter

Diös storsatsar med Stordalen

Stadsutveckling

4 mars 2019

Hotellet är del av Diös strategi om stadsutveckling och bidrar till en naturlig förstärkning av centrum.

När hotellet öppnar kommer det, förutom sina 270 rum, att erbjuda bland annat en takterrass med utsikt över Selångersån, restauranger och barer som kombinerar internationella och lokala influenser samt gym och spa. Ambitionen är att skapa en levande mötesplats för både sundsvallsbor och stans besökare.

- Det känns fantastiskt att vi nu är igång med att bygga Sundsvallsbornas nya hotell och mötesplats. Vi hoppas att hotellet, tillsammans med utvecklingen av IN:Gallerian, blir det nya kvarteret, som bidrar till att fler människor vill vara i centrum. Vi har en mycket bra dialog med Sundsvalls kommun kring stadsutveckling, vilket detta projekt är ett bevis på. Och att vi gör detta tillsammans med vår samarbetspartner Nordic Choice Hotels är en stor drivkraft till att kunna genomföra våra planer. Under senvåren 2021 kommer vi att kunna slå upp dörrarna till det nya hotellet, vilket vi såklart ser mycket fram emot, säger Knut Rost, vd, Diös.

- Jag är oerhört glad över att vi fått förtroendet att förvandla Sveriges förmodligen vackrast belägna parkeringsplats till stans nya mötesplats. Dessutom har vi ambitionen att erbjuda Sundsvalls bästa arbetsplats när vi nästa år påbörjar rekryteringen av hotellets personal, säger Petter Stordalen, grundare, Nordic Choice Hotels.

- Sundsvall växer och vi är glada att både Diös och Nordic Choice Hotels vill vara med på den resan. Vi har under flera år rustat upp området kring Selångersån med syfte att göra det till en attraktiv plats för Sundsvallsborna. Den här satsningen gör att ytterligare ett steg tas i det arbetet och samtidigt blir området norr om Selångersån en mer livlig del av centrala Sundsvall, säger Peder Björk (S), kommunstyrelsens ordförande, Sundsvall.

Arkitekterna bakom är Krook & Tjäder och Serneke Bygg har totalentreprenaden av hotellbygget.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se