Previous Next

Diös säljer och lämnar Ljusdal

Transaktion

28 mars 2018

Diös Fastigheter avyttrar fyra fastigheter i Ljusdal om totalt cirka 24 000 kvm, vilket motsvarar Diös hela bestånd på orten.

 

Det underliggande fastighetsvärdet ligger i linje med Diös senaste värdering. Köpare är Ljusdal Fastigheter AB, som ägs av Christer och Stefan Henriksson samt Magnus Fernqvist. Tillträde sker per omgående.

– Vi säljer våra fastigheter i Ljusdal för att koncentrera vårt bestånd ytterligare till våra tio tillväxtstäder. De nya ägarnas utvecklingsambition för fastigheterna är helt rätt för orten, säger Lars-Göran Dahl, chef affärsutveckling, Diös.

De avyttrade fastigheterna omfattar i huvudsak ytor för handel, kontor, logistik och industri. I försäljningen ingår även Citygallerian i centrum. Bland hyresgästerna finns Knappens Prefab, DHL Express, Byggfakta och Arbetsförmedlingen.

Transaktionen sker i bolagsform och kommer att redovisas under första kvartalet 2018.

- Vi har under en längre period analyserat och letat efter mindre och medelstora kommuner med ett aktivt näringsliv, som uppmuntrar entreprenörskap och företagande. I Ljusdal, med en befolkning på 19 000 personer, finns 2 500 företag registrerade, vilket gör Ljusdal till en av landets mest företagstäta kommuner, säger Magnus Fernqvist, delägare, Ljusdal Fastigheter.

Transaktionsrådgivare har varit fastighetsmäklare Jan Nilsson.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se