Diös skriver avtal med kommunen

Diös skriver avtal med kommunen

Uthyrning

23 maj 2017

Det är nu klart att Borlänge kommuns nya verksamheter tillsammans med Finsam flyttar in i Diös lokaler på Målaregatan i Borlänge. 

 

Borlänge kommun är sedan tidigare hyresgäst hos Diös med bland annat bibliotek, samtalsmottagning och ”BoMo” konsthall. De verksamheter som kommunen etablerar i de nya lokalerna är; Samordningscentral - den nya enheten som ska samordna insatser för människor som står utanför den ordinarie arbetsmarknaden, En dörr in - en samverkansplattform som bygger på den enskilda individens behov av stöd och hjälp av mer än en myndighet och Finsam Borlänge – ett av Dalarnas sju samordnings-förbund vars uppgift är att möjliggöra för myndigheter att samarbeta om arbetslivsinriktad rehabilitering för dem som hamnat utanför arbetslivet.

- Det känns jättekul att kunna erbjuda Borlänge kommun lokaler även för de nya verksamheterna och Finsam, vilka stärker kommunens erbjudande till kommuninvånarna. Nu färdigställer vi lokalerna, som ligger mitt i Borlänge, för inflytt i sommar, säger Mikael Hartmeier, uthyrare, Diös Borlänge.

- Vi är glada över att kunna flytta in våra nya verksamheter tillsammans med Finsam i lokaler som ligger intill varandra. Det kommer att stärka och förenkla vårt samarbete. Vi har haft dialog med Diös under en tid och har nu hittat en riktigt bra lösning centralt i Borlänge. Nu ser vi mycket fram emot inflytt, säger Tomas Ström, enhetschef, Samordningscentralen Arbetsmarknadsenheten, Borlänge kommun.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se