Diös skriver avtal för kommunalt familjecentrum

Diös skriver avtal för kommunalt familjecentrum

Uthyrning

12 september 2017

Diös utvecklar just nu lokalerna till att innehålla öppen förskola, mödravårdscentral, barnavårdscentral och elevhälsa.

 

I början av 2018 öppnar Landstinget Dalarna och Mora kommun sin nya integrerade familjeverksamhet Familjecentralen på Hantverkaregatan i centrala Mora.

Att skapa en gemensam plats i Mora för blivande föräldrar och barnfamiljer har länge varit en viktig fråga för kommunen. Konceptet bygger på att öppna förskolan, specialpedagoger inom förskolan samt barnavårds- och mödravårdscentralen delar en lokal i centrala Mora.

Utöver att få hjälp och stöd från kommun och landsting, kan besökare till Familjecentralen stärka det sociala nätverket runt familjer, då det även fungerar som en gemensam mötesplats. Tjänsterna hos Familjecentralen är kostnadsfria.

- Vi vill bidra till att göra vardagen lite lättare för Moras barnfamiljer som får en mer lättillgänglig service samlat på ett ställe. Äntligen kan vi gå från ord till handling och skapa en central plats för barn och föräldrar mitt i Mora, säger Anna Hed, kommunstyrelsens ordförande, Mora kommun.

Avtalet med Landstinget Dalarna och Mora kommun är ett så kallat grönt hyresavtal, vilket innebär ett gemensamt arbete för att minska energiförbrukning i både verksamheten och i fastigheten, som följs upp årligen.

Just nu håller fastighetsägaren på att utveckla lokalerna så att de ska passa de nya hyresgästerna.

-Det känns både roligt och viktigt att kunna erbjuda nya lokaler för konceptet Familjecentralen mitt i centrala Mora. Att skapa möjligheter för utvecklade verksamheter som bidrar till att fler antal människor rör sig i Mora är del av vår strategi kring stadsutveckling. Nu ser vi fram emot att inflyttning sker i början av nästa år, säger Mikael Hedh, affärsområdeschef, Diös Dalarna.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se