Previous Next

Diös och NP3 i stor bytesaffär

Transaktion

22 mars 2021

Diös förvärvar tre kontorsfastigheter i centrala Borlänge och avyttrar tre blandfastigheter - en i Borlänge och två i Gävle - i en bytesaffär med NP3. 

Det underliggande fastighetsvärdet för förvärvet uppgår till 110 miljoner kronor och för de avyttrade fastigheterna till 125 miljoner kronor. Tillträdet sker 1 april.

Affären kompletterar Diös portfölj och stärker bolagets erbjudande av centralt belägna moderna kontor.

De tre kontorsfastigheterna, som ligger i direkt närhet till befintligt bestånd, omfattar cirka 8 500 kvadratmeter. Största hyresgästerna är NCC och Borlänge kommun.

De avyttrade fastigheterna omfattar cirka 13 000 kvadratmeter. Affären görs i bolagsform och redovisas under andra kvartalet 2021.

– Affären stärker vårt hyresgästerbjudande och ökar vår närvaro i Borlänge som är en stad under stark tillväxt. Vi ser god potential i att utveckla fastigheterna som en del i vår fortsatta utvecklingsplan för Borlänge. Vi har en god relation med NP3 och ser positivt på deras planer för fastigheterna de nu tar över, säger Annie Franzon, transaktionschef, Diös.

Diös satsar på flera platser i Borlänge - bland annat genom utvecklingen av framtidens kontor till Trafikverket och planer för fler etableringar inom urban service.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se