Diös nya bostadssatsning i Gävle
Foto: Diös

Diös nya bostadssatsning i Gävle

Stadsutveckling

3 maj 2018

Projektet kommer att stå klart under våren 2020 och är ett steg i strategin att utveckla centrala Gävle.

 

På måndag, den 7 maj, påbörjar Diös utvecklingen av Wasahuset i centrala Gävle. Fastigheten innehåller cirka 60 lägenheter och radhus som nu ska utvecklas till att bli attraktivt boende med moderniserade allmänytor, en helt ny innergård och närhet till ett utvecklat serviceutbud.

– Äntligen är vi igång med det vi anser blir en jätteviktig del av Gävles stadsutveckling. Ett modernt och attraktivt boende i centrum med närhet till all service. Nu ser vi fram emot projektstart som sker redan på måndag, säger Anders Hedström, affärschef, Diös Gävle.

Detta är ett led i Diös stadsutvecklingsplaner för Gävle där boende i centrum är högt efterfrågat från både hyresgäster och marknaden i stort.

– Det känns riktigt bra att påbörja utvecklingen av Wasahuset och därmed bidra till utvecklingen av Gävle. Vi vill kunna erbjuda bra boende och moderna lägenheter i centrum. Just nu pågår nya företags- och myndighetsetableringar och vi hoppas kunna möta en del av efterfrågan på centralt boende. säger Linn Westelius, förvaltare, Diös Gävle.

Projektet som helhet kommer att stå klart under våren 2020. I fas ett kommer fastighetens glastak att bytas ut, vilket beräknas vara klart i månadsskiftet oktober/november.

I juni planeras att påbörja uppgraderingen av boendet och först ut är radhusen. Efter det fortsätter Diös utvecklingen av Wasahuset med att modernisera allmänytor och att göra innergården mer attraktiv.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se