Diös i stort samarbete med Telia

Diös i stort samarbete med Telia

Stadsutveckling

16 februari 2017

Med start i höst utvecklar Diös sina fastigheter med fiber i ett stort samarbete med Telia. Detta berör bolagets totala fastighetsbestånd.

 

Det innebär att alla fastigheter kommer att ha ett modernt och framtidssäkert nät för uppkoppling av de tjänster som Diös hyresgäster använder nu och framåt. Digitalisering är en del av stadsutvecklingen där möjligheten till snabb uppkoppling genom fiber är av största vikt.

Fiber-indragningen omfattar hela Diös fastighetsbestånd för såväl bostadshyresgäster som lokalhyresgäster och beräknas ta cirka två år att färdigställa.

- Vi ska fortsätta utveckla Diös till ett hållbart företag i en digitaliserad värld. Att säkerställa möjligheter till snabbare och säkrare uppkoppling är viktigt för våra hyresgäster och för oss och är absolut en viktig del av stadsutvecklingen. Samarbetet med Telia känns helt rätt i tiden och vi ser fram emot att påbörja indragningen av fiber efter sommaren, säger Henrik Lundmark, Fastighetschef, Diös Fastigheter.

- Fiber ger både hushållen och företagen en stabil uppkoppling med helt nya förutsättningar. Att koppla upp hela hemmet eller kontoret och samtidigt dra nytta av bland annat digitala servicetjänster är viktigare än någonsin. Jag är oerhört glad över samarbetet med Diös där vi nu kommer kunna erbjuda deras boende och företag tillgång till framtidens digitala möjligheter, säger Linda Hernström, chef för Telia Fiber.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se