Diös hyr ut till Internationella Engelska Skolan
Foto: Diös Fastigheter

Diös hyr ut till Internationella Engelska Skolan

Uthyrning

29 juni 2018

Diös påbörjar ombyggnationen av lokalerna i augusti som kommer att stå färdiga för inflyttning till höstterminen 2019.

Internationella Engelska Skolan etablerar sig i Södra Hamn i centrala Luleå. Skolan är fördelad på fyra våningsplan och ligger i kvarteret Stören. Förutom undervisningsrum skapas bland annat en modern gymnastikhall och en attraktiv skolgård.

Uthyrningen till IES är långsiktig och avtalet omfattar 20 år. Den totala ytan som skolan hyr är 4 500 kvadratmeter. Initialt beräknas antalet klasser uppgå till tio och fullt utbyggd omfattar skolan 18 klasser. Skolan i Luleå vänder sig till barn i årskurserna 4 till 9. Etableringen innebär cirka 40 nya årsarbetstillfällen.

Internationella Engelska Skolan (IES), med en inriktning på ett högklassig lärande på engelska, en säker skolmiljö och höga akademiska förväntningar, har funnits i 25 år i Sverige. Idag finns 34 skolor i Sverige.

- Vi har haft en pågående dialog, med Engelska Skolan, om en möjlig etablering i Luleå under en tid och det känns riktigt bra att det nu blir av. Att vi hyr ut till IES bidrar till att skapa ett attraktivare utbud och utvecklar både centrum och Luleå som stad, säger Johan Lång, affärschef, Diös Luleå.

- Vi är glada och ödmjuka inför det förtroende Luleå kommun visar IES. Vi ser fram emot att vara en integrerad del i Luleås strävan efter att fortsätta vara en attraktiv och växande universitetsstad, säger Annette Brodin Rampe, vd, Internationella Engelska Skolan.

Södra Hamn, där IES kommer att öppna, är en central stadsdel i Luleå som är under stor utveckling med bland annat nyproduktion av bostadsrätter.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se