Diös Hjorten blir hållbar arbetsplats Fyra av Once Upons sju designers är med och utformar företagets nya lokaler tillsammans med Link Arkitektur och fastighetsägaren Diös. Uppifrån och från vänster; Elin Olsson, Evelina Örn, Lina Andersson (vd), Minette Fernberg och Helena Melender.

Diös Hjorten blir hållbar arbetsplats

Uthyrning

14 juli 2021

Once Upons designers, arkitekter från Link Arkitektur och fastighetsägaren Diös utvecklar klassiska Hjorten i Skellefteå till en hållbar arbetsplats med touch av 60-tal.

Från Markstedtska Villan till Hjorten. Från 100 till 1000 kvadratmeter. I hjärtat av Skellefteå. Nu skapar Once Upons designers, arkitekter från Link Arkitektur och fastighetsägaren Diös tillsammans en drömmig, hållbar arbetsplats med touch av 60-tal.

– Vi vill bevara Hjortens själ – fönsterbrädorna i marmor, de frostade dörrglasen, vägguret, de fantastiska luftventilerna – och tänka långsiktighet istället för trend i allt det nya, säger Evelina Örn, appdesigner på Once Upon.

Enkäten till alla medarbetare på Once Upon gick ut för en tid sedan. Svaren på frågorna om företagets framtida arbetsplats la grunden till ett sajnat kontrakt med fastighetsbolaget Diös.

Tanken är att Once Upon flyttar in i sina nya lokaler, i Hjorten på Nygatan, januari 2022.

– För oss var, och är det alltid, viktigt att ta in så många perspektiv som möjligt i olika frågor och beslut. När vi skulle bestämma oss för vår nästa arbetsplats var det därför naturligt att ställa frågor om behovet till alla medarbetare. Inte minst med tanke på att en stor del av oss anställts under pandemin och inte ens jobbat på samma plats. Engagemang och gemenskap är väldigt viktiga bitar, säger Lina Andersson, grundare och CEO på Once Upon.

Once Upon har just nu 32 anställda men ska framöver mer än dubbla antalet medarbetare, kanske till och med tredubbla och Hjorten kommer att fyllas med nyanställda ögon och perspektiv efter hand. En av huvudfrågorna är hur arbetsplatsen ska passa in i människors liv och inte tvärtom.

– Vi vill inte vara statiska, att antingen jobbar vi på arbetsplatsen eller också hemifrån. Vi ska skapa en plats där människor känner att de faktiskt på riktigt vill hänga och mötas, känna gemenskap, utan att för den skull ge vika för flexibiliteten, säger Lina.

Elin Olsson, designer i kommunikationsteamet, och Evelina Örn, designer i Once Upons experience team är två av fyra designers som jobbar med Hjorten och vad den ska komma att bli.

– Det är fantastiskt roligt att vara med och skapa vår nya arbetsplats. Hjorten har stor potential och stark identitet och historia som vi vill tillvarata, säger Elin.

– Jag vill inte avslöja för mycket men bland annat kommer vi att binda ihop två våningsplan med en spiraltrappa och hoppas att den blir en sammanlänkande unik pjäs mitt i hjärtat av lokalen, säger Elin Olsson.

Lina Andersson avslutar med att hylla Oakleaf Consulting som agerat rådgivare till företaget i avtalsprocessen.

– De har verkligen varit helt ovärdeliga för oss, säger hon.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se