Diös fyller på i Sundsvall
Foto: Diös

Diös fyller på i Sundsvall

Uthyrning

27 mars 2019

I och med etableringen av den nya hyresgästen kompletteras området, som domineras av företag inom hälso- och friskvårdsbranschen, med sin nischade IT-komptetens.

Edge analytics-företaget Crosser blir ny hyresgäst till Diös på Trädgårdsgatan i centrala Sundsvall. Crosser riktar sig till industribolag med sin högteknologiska lösning för att koppla upp, analysera och distribuera maskindata.

– Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda Crosser möjligheten att expandera sin verksamhet i Sundsvall. Innovativa och nytänkande aktörer ökar stadens attraktivitet och skapar flöden av människor, vilket går helt i linje med vår strategi om stadsutveckling, säger Jenny Svensson, förvaltare, Diös.

Diös fastighet på Trädgårdsgatan 18

Crosser finns i Sundsvall och Stockholm, med huvudkontor i Stockholm. Bolagets inriktning är utveckling och distribution av mjukvara för avancerad maskinberäkning. Bolaget blev, som enda svenska bolag, publicerat på Gartners årliga lista över världens coolaste teknikbolag inom IoT Edge Computing.

Tack vare en ökad efterfrågan på intelligent edge computing mjukvara expanderar nu företaget med fyra gånger större lokaler och plats för ytterligare tillväxt.

– Vår dialog med Diös har varit öppen och tillmötesgående. Det flexibla upplägget har bidragit till att vi numer kommer att sitta i välutvecklade lokaler som möjliggör fortsatt utveckling och expansion av vår verksamhet, säger Johan Jonzon, CMO & co-founder, Crosser.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se