Diös förlänger grönt elavtal
Foto: Diös

Diös förlänger grönt elavtal

Ekonomi

7 september 2017

Diös Fastigheter förlänger sitt avtal gällande elleverans inklusive portföljförvaltning med Jämtkraft.

 

Avtalet innebär att Diös fortsätter med en leverantör för hela fastighetsinnehavet med en något utökad volym på totalt cirka 95GWh. Avtalet träder i kraft 1 januari 2018. Elleverans och portföljförvaltning överlåts till Scandem Market.

- Diös är en aktör som ligger långt fram på många områden och ser värdet av en aktiv förvaltare på en grönare och mer volatil elmarknad. Vi är stolta över att få förtroendet att förvalta Diös miljövänliga elportfölj säger, Örjan Thorén, vd, Scandem.

Avtalet är ett så kallat grönt avtal. Det innebär att Diös fortsätter handla enbart grön el, vilket betyder att den är ursprungsmärkt från förnyelsebara källor. Avtalet innehåller också en prissäkringsstrategi som säkrar volymer 4 år framåt.

– Vi arbetar aktivt med energioptimering av våra fastigheter och för oss är det självklart att samarbeta med en lokal aktör och därmed också fortsätta handla grön el. Detta avtal säkerställer även vår genomarbetade prisstrategi som ger oss trygghet över flera år, säger Knut Rost, vd, Diös Fastigheter.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se