Diös fortsätter förvärvsräd i Borlänge
Diös gör ytterligare ett köp i Borlänge. Kontorsfastigheten på Humanistgatan förvärvas för 80 miljoner kronor.

Diös fortsätter förvärvsräd i Borlänge

Transaktion

30 mars 2021

Diös fortsätter sin förvärvsräd i Borlänge. Nu köper bolaget en fullt uthyrd kontorsfastighet i staden för 80 miljoner kronor.

 

Fastigheten ligger på Humanistgatan i Borlänge och bland hyresgästerna finns Sweco, Skanska, Mockfjärds och Borlänge kommun.

Säljare är Fastighets AB Hushagen och tillträde sker 1 juni.

Förvärvet kompletterar och stärker Diös erbjudande om attraktiva kontor i Borlänge. Fastigheten är strategiskt belägen i närheten av Dalarna Science Park och platsen där Diös utvecklar Trafikverkets nya huvudkontor.

Den totala uthyrningsbara ytan omfattar 4000 kvadratmeter. Transaktionen sker i bolagsform och redovisas andra kvartalet 2021.

– Detta är vårt andra förvärv av attraktiva kontorsfastigheter i Borlänge på kort tid, och ytterligare en viktig pusselbit i att stärka vårt erbjudande inom moderna kontor på strategiska platser. Vi ser mycket fram emot att förvalta och utveckla fastigheten och skapa en god relation med våra nya hyresgäster, säger Annie Franzon, transaktionschef, Diös.

– Vi är glada över affären med Diös, som är en långsiktig fastighetsägare och en bra drivkraft i utvecklingen av Borlänge, säger Jörgen Isaksson, vd, Fastighets AB Hushagen.

Diös är en marknadsledande fastighetsägare som satsar på flera platser i Borlänge - bland annat genom utvecklingen av framtidens kontor till Trafikverket, utvecklingen av Högskolan Dalarnas nya campus i centrum och planer för fler etableringar inom urban service.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se