Previous Next

Diös expanderar i Östersund och Falun

Uthyrning

15 februari 2018

Bolaget har skrivit nya hyresavtal samtidigt som de utvecklar en ny arbets- och mötesplats som lockar nya hyresgäster.

 

Diös utvecklar orörd innergård till ny kreativ arbets- och mötesplats i centrala Östersund. Till sommaren flyttar en sammansättning av kreativa Östersundföretag in i helt nyrenoverade lokaler på en orörd innergård på Prästgatan mitt i centrala Östersund. Bolaget utvecklar just nu fastigheten till att innehålla café, kafferosteri, korvdeli, orangeri, kommunikationsbyrå, galleri och flexibla arbetsplatser med möteslokaler.

– Vi vill skapa nya innovativa miljöer som ger förutsättningar för nya mötesplatser och för våra hyresgäster att kunna växa och utveckla sina verksamheter. Det är precis det vi menar med stadsutveckling. Kombinationen av moderna kontors- och cafémiljöer tror vi kommer skapa fler affärer och nätverk mellan hyresgästerna och besökarna. Nu ser vi fram emot att få hälsa våra nya hyresgäster välkomna, säger Henrik Lundmark, fastighetschef, Diös.

Största hyresgästen på innergården blir kommunikationsbyrån Grand North (fd Syre). Samtidigt kommer Manne Mosten, som i dag driver Bilbolaget Café och Korvdeli i Odenskog att utveckla sin verksamhet genom en etableringen i centrala Östersund. Satsningen sker tillsammans med TeloGott som utökar sin butiksverksamhet med kafferosteri och chokladverkstad.

– Här byggs nu en perfekt plats där vi tillsammans kommer skapa spännande smak- och kulturupplevelser. Ambitionerna är höga. Vi vill vara en mötesplats för invånare och företag i Östersund men också för en internationell publik, säger Manne Mosten, matambassadör och en av initiativtagarna.

Samtidigt har Diös skrivit ett hyresavtal med hårvård- och skönhetsspecialisten Lyko som i maj kommer att öppna en butik med salong i Bergströms Galleria mitt i centrala Falun.

– Det känns fantastiskt att få vara med och möjliggöra satsningen på Lyko i Bergströms Galleria. Fler mötesplatser i Faluns centrum är såklart del av vår strategi kring stadsutveckling. Vi vill bidra till att staden utvecklas med nytt utbud och nya upplevelser. Nu ser vi fram emot öppning lite längre fram i vår, säger Mikael Hedh, affärschef, Diös Falun/Borlänge/Mora.

Lyko är en hårvård- och skönhetsspecialist och är ett noterat bolag och driver webbplatserna lyko.se och lyko.no samt 40 butiker i Sverige och Norge, varav 39 har tillhörande salonger. I Falun kommer cirka 8 personer att arbeta.

– Vi är glada över att kunna öppna en Lyko-butik med tillhörande salong i Falun och därmed ytterligare stärka vår position som en ledande aktör inom hårvård och skönhet i Dalarna, säger Joanna Hummel, vd, Lyko.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se