Diös expanderar gymnasie
Foto: Diös

Diös expanderar gymnasie

Uthyrning

4 juli 2018

Från och med höstterminen 2018 utökar Nordens Teknikerinstitut, NTI-gymnasiet, med större lokaler på Kyrkogatan mitt i Sundsvall.

 

Expansionen bygger på behovet av fler platser för fler elever. Fastighetsägaren Diös utvecklar lokalerna under sommaren med föreläsningsrum och datorsal, för att stå färdiga för inflyttning i augusti.

– Det känns riktigt bra att kunna erbjuda större lokaler till NTI, som är en viktig kugge i Sundsvalls utveckling när det gäller förberedande utbildningar inom teknik och digital utveckling. Nu ser vi fram emot att få färdigställa lokalerna för fler elever, säger Anna Dahlgren, förvaltare, Diös Sundsvall.

NTI är ett av de äldsta gymnasieutbildningsföretagen i Sverige med inriktning på informations- och medieteknik, estetik och media och dator- och kommunikationsteknik. Skolan har funnits sedan 1968 och sedan 2003 i Sundsvall. Uthyrningen till NTI är långsiktig och avtalet omfattar 10 år. På skolan går 210 elever som från och med i höst utökas med 32 platser. NTI är också del av AcadeMedia.

– Vi väljer att expandera eftersom vi ser att allt fler elever vill gå på vår skola, och det är vi väldigt tacksamma och ödmjuka över. Med expansionen kommer vi förvalta det förtroendet och med det inspirera våra elever ytterligare inom tech, och bidra till Sundsvalls utveckling som en framtidsstad, säger Jon Ellrose, rektor, NTI-gymnasiet Sundsvall.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se