Diös expanderar åt Trafikverket Foto: Diös

Diös expanderar åt Trafikverket

Uthyrning

17 april 2019

Nu behöver Trafikverket i Luleå större lokaler. Det är därför som Diös nu utvecklar lokalerna till att bli mer aktivitetsbaserade.

Trafikverket i Luleå expanderar sin verksamhet med fler medarbetare och utökar därmed sina lokaler på Sundsbacken i centrum. Fastighetsägaren Diös utvecklar just nu lokalerna till ett modernt aktivitetsbaserat kontor.

I samband med det miljöcertifieras fastigheten och klassas om enligt Breeam-in-use. Utvecklingen av lokalerna beräknas vara färdig till december 2019.

– Vi är glada över att kunna bidra till Trafikverkets utvecklade verksamhet med nya anpassade och moderna lokaler. Det gröna hyresavtalet bygger på en gemensam ambition om mindre miljöpåverkan. Fastigheten kommer också i samband med detta att klassas om enligt Breeam-in-use. Detta är del av vår strategi om stadsutveckling där vi bland annat på sikt ska miljöcertifierade alla våra fastigheter. Nu ser vi fram emot att få nyinviga Trafikverkets nya lokaler i slutet av året, säger Johan Lång, affärschef, Diös Luleå.

På kontoret i Luleå arbetar 330 personer, vilket nu kommer att utökas till cirka 400 medarbetare.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se