Diös bygger nya bostadsrätter
Foto: Diös

Diös bygger nya bostadsrätter

Bostäder

27 oktober 2017

Från och med 23 oktober finns Brf Årummets lägenheter, ett av Faluns mest centrala boenden, ute till försäljning. Totalt är det 19 bostadsrätter i fastigheten på mellan 56 och 119 kvadratmeter.

 

Samtliga lägenheter har balkonger eller terrass mot Falugatan och Östra Hamngatan och i vissa fall även mot Brf Årummets egen innergård. Svensk Fastighetsförmedling har försäljningsuppdraget. Informationsmöte om projektet sker klockan 18.00 den 6 november och försäljningen startar klockan 09.00 den 13 november.

De lägenheter som erbjuds är i huvudsak 3:or, men det kommer även att finnas 2:or och möjliga 4:or i fastigheten. Delar av lägenheten högst upp bjuder på 3,6 meter i takhöjd och en terrass på 42 kvadratmeter. Inspirationen till huset kommer från den angränsande Falanbiografen med sin stilrena funktionalism. Inflyttning är beräknad till våren 2019.

– Brf Årummet ligger helt i linje med vår strategi om stadsutveckling och ett utökat utbud med bostäder i centrala Falun. Vi kommer att berätta om projektet i det planerade informationsmötet den 6 november och vi välkomnar alla intressenter dit, säger Mikael Hedh, affärschef, Diös Falun.

- Ett boende som det här är absolut unikt för Falun. Med det otroliga läget i hjärtat av staden och de högkvalitativa och moderna materialvalen i lägenheterna tror vi helt klart att det blir ett av årets mest intressanta projekt. Vi ser mycket fram emot säljstart den 13 november, säger Joakim Folkesson, fastighetsmäklare och franchisetagare, Svensk Fastighetsförmedling Falun.

Arkitekterna som står bakom Årummet är Tirsén & Aili Arkitekter, ett Luleåbaserat arkitektkontor. De har ursprungligt stått för arkitekturen. Mondo Arkitekter, med Kristinn Björgvinnsson i spetsen, har hanterat färgsättning, utformning och anpassningar.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se