"Det är en sorg att sluta"
Charlotte Adlerton Gadd, marknadsområdeschef, och P-G Persson, vd, Platzer.

"Det är en sorg att sluta"

Personnytt

10 mars 2017

Platzers Charlotte Adlerton Gadd lämnar bolaget efter att hon och vd P-G Persson blivit ett par. World in Property avslöjar spelet bakom avhoppet.

 

I går rapporterades det i branschpress om att Platzers Charlotte Adlerton Gadd sagt upp sig från sitt jobb som marknadsområdeschef efter att relationen till vd:n Per-Gunnar Persson “utvecklats till något mer än en jobbrelation”. Mellan raderna, i det pressmeddelande som gick ut från Platzer i går, gick det att läsa att cheferna är ett kärlekspar och att detta var anledningen till avhoppet.

Vad som inte klargjordes i pressreleasen var att det under en tid internt diskuterats huruvida parets relation kunde skada det framtida arbetet i ledningsgruppen där de båda sitter. Och att detta var anledningen till att Adlerton Gadd sade upp sig.

För World in Property bekräftar nu bolagets CFO Lennart Ekelund att beslutet enbart inte kom från Charlotte utan att styrelsen också haft synpunkter på relationen och hur situationen skulle lösas.

- Internt har vi vetat detta ett tag och när vi konstaterade att det eventuellt kunde vara ett problem valde vi till en början en lösning utan styrelseinblandning. Vi gjorde en organsationsförändring som innebar att jag blev hennes närmsta chef. Sen konstaterade styrelsen att detta ändå kunde bli ett problem i framtiden så det som sker nu har styrelsen varit med och beslutat.

Oro i organisationen

Exakt vad som skulle vara problematiskt och vilka konsekvenser det skulle få att det finns ett kärlekspar i ledningsgruppen är oklart och något som bolaget inte riktigt kan redogöra för. Men Lennart Eklund menar att en sådan här relation på den nivån kan påverka hela företaget.

- Vi har inte upplevt svårigheter med att de är ett par. Det har inte varit några som helst problem, men i organisationen kan det skapa oro för att undvika detta så är det bättre att båda inte sitter i ledningsgruppen tillsammans. Det är i mina ögon ganska allmängiltigt, menar han.

Platzer har sedan länge varit ett bolag som gått i bräschen för att ha en jämställd chefsorganisation. Bolaget har hälften män och hälften kvinnor i både ledningsgrupp och styrelse och så sent som i veckan uttalade sig bolagets styrelseordförande Fabian Hielte om vikten med en jämn könsfördelning.

- En jämn fördelning är absolut något vi har eftersträvat. Men det kan låta lite efterklokt att säga att vi hade en plan för tio år sedan, berättade han i Dagens Industri.

Jobbar tills juli

Att låta en kvinnlig medarbetare lämna sitt jobb efter att en kärleksrelation uppdagats är dock inget som har med bolagets jämställdhetsarbete att göra, menar Lennart Ekelund.

- I detta fallet är det en kvinna, men det hade lika gärna kunnat vara en man. Nu har vi en situation där alla tror att det finns en risk för att detta blir ett problem på lång sikt.

Charlotte Adlerton Gadd slutar sin tjänst i juli i år och vet i dagsläget inte vad hon ska göra därefter.

- Jag jobbar kvar tills sommaren och sen får vi se vad som händer. Jag har trivts väldigt bra på Platzer så av den anledningen är det en sorg att sluta, men det är inte så att jag är irriterad över detta.

World in Property har utan framgång sökt bolagets styrelseordförande Fabian Hielte för en kommentar.

Av Jesper Lögdahl

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se