De bygger Diös nya hotellprojekt
Foto: Diös Fastigheter

De bygger Diös nya hotellprojekt

Stadsutveckling

27 maj 2019

Nu är det klart att Diös ger Selbergs Entreprenad uppdraget att bygga Hotell Clarion Stream mitt i centrala Umeå.

Selbergs Entreprenad grundades i slutet av 2013 och har idag över 150 anställda. Företaget har fler pågående projekt i både Umeå och Luleå inom olika byggkategorier. Målet är att fortsätta växa framför allt efter Norrlandskusten.

- Vi har haft dialog med Selbergs under en tid och det känns riktigt bra att vi nu skrivit avtal om entreprenaden av vårt nya hotellprojekt mitt i Umeå. Som vi tidigare berättat blir det ett Clarion-hotell. Med byggstart direkt ser vi redan nu fram emot invigningen under sommaren 2022, säger Mats Eriksson, projektchef, Diös.

- Det känns otroligt bra att vi nu fått klart avtalet och kan ta nästa steg i projektet. Det är roligt att vi blivit utvalda att bygga Umeås blivande blickfångare. Våra projekt genomsyras av trygghet och dialog och vi ser fram emot att fördjupa vår relation med Diös. Vi arbetar nära våra underentreprenörerUmia och Umeå Entreprenad,som varit med från dag ett. Tillsammans med dem och övriga underentreprenörer kommer vi fortsätta samarbeta med hög kvalitet, enkelhet och en rolig arbetsplats, säger Mikael Parkle, tf VD, Selbergs Entreprenad.

Hotellet kommer att innehålla cirka 270 rum, konferenslokaler, en takterrass med utsikt över Umeälven, restauranger och barer som kombinerar internationella och lokala influenser samt gym och spa. Ambitionen är att skapa en levande mötesplats för både umeåbor och stans besökare.

Arkitekterna bakom hotellet är Krook & Tjäder.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se