De blir första hyresgästen i Citygate Foto: Skanska

De blir första hyresgästen i Citygate

Uthyrning

25 oktober 2019

Skanska Fastigheter Göteborg har tecknat ett 7-årigt hyresavtal med en hyregäst i Citygate i Göteborg. Därmed är det första hyreskontraktet för kontor tecknat i Nordens högsta kontorshus.

Hyreskontraktet avser 2 030 kvadratmeter kontorsyta och Visma, som erbjuder programvara och tjänster inom privat och offentlig sektor, flyttar in i november 2022.

– Vi är mycket glada över att kunna välkomna Visma till Citygate. Med husets fokus på hälsa och välbefinnande kommer Visma få de bästa förutsättningarna för att skapa en attraktiv och modern arbetsmiljö. Att vi redan nu tecknat ett hyreskontrakt i husets högdel känns extra roligt och ger oss bra förutsättningar i vårt fortsatta uthyrningsarbete, säger Mats Dynevik, marknadschef, Skanska Fastigheter Göteborg

Citygate som kommer att certifieras enligt WELL, vilket innebär ett helhetstänk kring hur människor påverkas av den byggda miljön de befinner sig i. Byggnaden kommer dessutom att miljöcertifieras enligt LEED.

– Visma har de senaste åren expanderat kraftigt i Göteborg. Citygate erbjuder en modern hållbar arbetsplats med fokus på hälsa och välbefinnande som mycket väl passar vår verksamhet som högteknologiskt företag och som blir attraktiv för det viktigaste som vi har – våra medarbetare. Vi får möjligheten att samlokalisera vår verksamhet i staden samt möjligheter för ytterligare expansion, säger Pär Johansson, övergripande ekonomi- och lokalansvarig, Visma i Sverige.

Byggnationen av Citygate pågår för fullt. Kontorshuset kommer att bli 36 våningar högt, motsvarande 144 meter, och får en total uthyrningsbar yta om cirka 42 000 kvadratmeter. Projektet tar ett omfattande socialt ansvar för att motverka utanförskap och främja sysselsättning. Aktiviteter som till exempel samarbeten med skolor, läxhjälp och mentorskap är redan i full gång.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se