Dansk e-handlare öppnar nytt i Stockholm Bild: SOFACOMPANY

Dansk e-handlare öppnar nytt i Stockholm

Stadsutveckling

20 januari 2023

Det danska e-handels- och designföretaget SOFACOMPANY flyttar till nya lokaler i Stockholm. I mitten på januari öppnades ett nytt inspirerande showroom på bästa läge nära Stockholms välbesökta shoppingstråk, på Olof Palmes Gata 14. Ett viktigt steg i företagets strävan att erbjuda sina kunder en unik och personlig inredningsupplevelse.

Sedan 2012 har SOFACOMPANY en vision att revolutionera möbelindustrin och har skapat en värdekedja utan mellanhänder. Med egna designers, produktion, webbshop och showrooms erbjuder SOFACOMPANY ett brett sortiment av högkvalitativ dansk design som är prisvärd. SOFACOMPANY etablerade sig på den svenska marknaden 2015 och omsätter omkring 40 miljoner SEK per år. I Samband med inträdet i Sverige öppnades även företagets första showroom, då i Jönköping. Vilket senare flyttades till Stockholm 2017, sedan dess har ett ytterligare showroom öppnats i Göteborg samt ett pop-up showroom i Malmö. Framåt planeras det för att öppna två ytterligare permanenta showroom i Sverige, varav minst ett under 2023.

Koncept som håller över tid

Den nya showroomet på 240 kvm kommer även med ett nytt butikskoncept. Med ekologiska, hållbara och återvunna material såsom råträ och linoleumgolv, inger den nya butiken en symbiotisk känsla och är ett koncept som håller över tid. I showroomet som ligger på markplan, kommer kunden att ha möjlighet att provsitta möblerna i en härlig miljö, titta på tyger och få professionell rådgivning inför köpet av vardagsrums- eller middagsmöbel. I samband med flytten har även öppettiderna utökats för att möta kunderna när det passar dem allra bäst, under alla veckans sju dagar.

– Efter en tids letande, har vi äntligen hittat en lokal som passar SOFACOMPANYs nya koncept och som ligger på en central adress på markplan med skyltfönster ut mot gatan. Vi tror att det här showroomet kommer vara en fantastisk möjlighet för våra kunder att uppleva våra möbler i en inspirerande miljö samt få hjälp och rådgivning att hitta sin nya drömsoffa. Öppningshelgen var en succé och vi ser fram emot att välkomna alla nya som gamla kunder för att upptäcka vårt fantastiska utbud av designmöbler på plats, säger Fanny Larsson, Country Manager på SOFACOMPANY.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se