Daniel Gorosch blir VD för Colliers Sverige
– Det ska bli väldigt roligt att ansluta till Colliers och vara med i nästa fas av tillväxt på den svenska fastighetsmarknaden, säger Daniel Gorosch, ny VD för Colliers Sverige.

Daniel Gorosch blir VD för Colliers Sverige

Personnytt

7 april 2021

Daniel Gorosch har utsetts till VD för Colliers Sverige. Nuvarande VD Dan Törnsten kvarstår som aktieägare och tillträder som styrelseordförande.

Daniel Gorosch är en mycket erfaren ledare i fastighetsbranschen och han kommer att rapportera direkt till VD för Colliers EMEA.

Han har tidigare varit VD för JLL Sverige och nu senast VD och grundare för Harvesta Fastigheter.

Daniel Gorosch tar med sig en gedigen erfarenhet av att skapa tillväxt genom fokus på kundservice och strategiska förvärv, en erfarenhet han fått från sina drygt 25 år i fastighetsbranschen.

Daniel Gorosch innehar styrelseposter i några av Sveriges största fastighetsbolag, och fungerar där som rådgivare till dem inom områdena kommersiella fastigheter, bostadsfastigheter samt fastighetsförvaltning.

"Högpresterande profil"

– Vi har glädjen att få välkomna Daniel Gorosch som VD för Colliers Sverige. Han är en högpresterande profil inom kommersiella fastigheter och har som mål att maximera fastigheternas potential för investerare, ägare och hyresgäster på denna, för EMEA, viktiga marknad. Hans erfarenhet av att tillhandahålla exceptionella tjänster och utveckla framgångsrika verksamheter kommer, tillsammans med den starka plattform som Dan Törnsten byggt upp, att göra det möjligt för oss att påskynda tillväxten i Sverige, säger Chris McLernon, VD för Colliers EMEA.

"Stora möjligheter för våra kunder"

– Det ska bli väldigt roligt att ansluta till Colliers och vara med i nästa fas av tillväxt på den svenska fastighetsmarknaden. Sverige är den fjärde investeringsmarknaden i EMEA sett till storleken och både de ekonomiska och marknadsmässiga förutsättningarna är goda. Detta göra att vi ser stora möjligheter för våra kunder, medarbetare och vår verksamhet i Sverige. Jag ser verkligen fram emot att arbeta tillsammans med Dan och hela teamet för att nå ännu större framgångar, förklarar Daniel Gorosch.

– Jag är oerhört stolt över den starka verksamhet, de kundrelationer och det team vi har byggt upp i Sverige sedan 2010, och känner mig hedrad över att få arbeta som styrelseordförande sida vid sida med vår nya VD Daniel, säger Dan Törnsten, som i sin nya roll kommer att fokusera på kundengagemang och strategisk rådgivning. 

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se