Daniel Dronjak ryter till kring fastighetsskatten

Daniel Dronjak ryter till kring fastighetsskatten

Stadsutveckling

15 augusti 2022

Den statliga fastighetsskatten avskaffades 2008 av Alliansregeringen men nu höjs röster för att den ska återinföras.

 Både Vänsterpartiet och Miljöpartiet lovar införa ny fastighetsskatt och efter statsminister Andersson i veckan höll dörren öppen för att återinföra fastighetsskatten är frågan åter aktuell för Huddinge. Moderaterna i Huddinge kräver nu besked från Socialdemokraterna om fastighetsskatten.

- Hårt arbetande Huddingebor måste få veta. Återinförs den tidigare fastighetsskatten innebär det ökade kostnader på över 30 000 kr varje år för Huddinges villaägare och dessutom ökade kostnader för alla som äger en bostadsrätt, säger Daniel Dronjak Nordqvist (M), kommunstyrelsens ordförande i Huddinge.

- Nu kräver vi besked från Socialdemokraterna om hur mycket mer i fastighetsskatt Huddingebor riskerar att få betala om de röstar på deras regeringsalternativ, fortsätter Daniel Dronjak.

Hotet om en ny fastighetsskatt gäller inte enbart villor och småhus utan drabbar även de som bor i bostadsrätt. Snittpriset för en villa i Huddinge ligger idag på 5 400 000 kr. För en bostadsrätt på 3 rok är snittpriset 3 100 000 kr. Om en fastighetsskatt på 1% skulle återinföras för dessa skulle det innebära ytterligare kostnader på 31 976 kr per år för en villa och 21 576 kr per år för en bostadsrätt.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se