D. Carnegie fortsätter förvärven Foto: D. Carnegie

D. Carnegie fortsätter förvärven

Transaktion

6 april 2018

Beståndet uppgår till 749 lägenheter och bolaget ser en mycket god potential i det förvärvade beståndet.

 

D. Carnegie & Co AB har den 4 april 2018 tillträtt tidigare aviserat förvärv av 4 fastigheter för 765 miljoner kronor före avdrag för latent skatt om 31 miljoner kronor. Transaktionen har genomförts som en bolagsaffär.

- Vi är mycket glada över att nu ha fått genomföra tillträdet av fastigheterna i Västerås och äntligen få påbörja vårt arbete i kommunen. Vi är stolta över att få förtroendet att äga och förvalta denna högkvalitativa portfölj i Västerås kommun samt att ytterligare utöka storleken på vårt fastighetsbestånd. Västerås är en attraktiv och välbelägen stad som även ligger i nära anslutning till vår fastighetsportfölj i Stockholm och Mälardalen. Vi är ivriga att få visa vårt arbete som hyresvärd och ser mycket positivt på det kommande långsiktiga satsningen vi vill göra i kommunen. Västerås kommun har en lovande tillväxt, utvecklingspotential samt goda framtidsutsikter och vi kliver med glädje in i rollen som ny hyresvärd till dessa fastigheter, säger Svein Erik Lilleland, vd, D. Carnegie & Co

Beståndet uppgår till 749 lägenheter och bolaget ser en mycket god potential i det förvärvade beståndet. Fastigheterna har förvärvats från Bostads AB Mimer.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se