Cushman hjälper AGA hitta hem Foto: Skanska

Cushman hjälper AGA hitta hem

Uthyrning

26 oktober 2018

Efter mer än ett sekel i nuvarande området Dalénum på Lidingö flyttar AGA nu huvudkontoret för Norden och Baltikum till Arenastaden i Solna.

 

AGA har tecknat avtal med Skanska och flyttar till lokaler om cirka 2 900 kvadratmeter i Solna United. Fastigheten är under uppbyggnad och AGA:s inflyttning är planerad till årsskiftet 2019/2020.

Klas Stylander, vice vd för AGA, säger:

– AGA har en lång tradition av innovation under en period på över 100 år. Vi tar nu nästa viktiga steg på denna resa. En flytt till Arenastaden innebär för oss ökade möjligheter att skapa en inspirerande arbetsmiljö i nya lokaler som är bättre anpassade till vår verksamhet. Arenastaden som en av norra Europas modernaste stadsdelar, med många välkända varumärken och flera av Sveriges modernaste kontor, stärker ytterligare våra möjligheter att positionera oss som en ledande aktör och som en attraktiv arbetsgivare för framtidens talanger.

Cushman & Wakefield har varit AGA:s rådgivare i hela processen från kravspecifikation, lokalsökning till slutförhandling av avtal.

Bob Gustafsson, Associate Director, Occupier Services, säger:

– Vi är mycket glada över att kunnat hitta en lösning för AGA som bidrar till att man kan bedriva sin verksamhet på ett mer effektivt sätt i nya moderna lokaler.

Solna United består av drygt 30 000 kvadratmeter kontorslokaler och kommer stå klar för inflyttning under hösten 2019. Andra hyresgäster som flyttar in i Solna United är bland andra Arla Foods, Bavaria och Knightec AB.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se