Corem förvärvar för 70 miljoner i Göteborg

Corem förvärvar för 70 miljoner i Göteborg

Transaktion

25 april 2014

Under gårdagen förvärvade Corem för ca 100 miljoner i Stockholm. Företaget fortsätter nu med utökning av fastighetsbeståndet i Göteborg med köp för 70 miljoner i Backa.

Corem utökar fastighetsbeståndet i Göteborg genom att förvärva fastigheten Backa 22:17, belägen i Backadalens industriområde i Hisings Backa med närhet till E6:an.

Fastigheten, som består av cirka 8 500 kvm, varav merparten utgörs av lagerytor, är fullt uthyrd till Duells. Tidigare i veckan rapporterade World in Property även om Corems förvärv av logistkfastighet i Roserberg utanför Stockholm.

Affären genomförs som en bolagsöverlåtelse, med ett fastighetsvärde motsvarande ca. 70 miljoner kronor. Fastigheten tillträds omgående.

"Fastigheten utgör ett bra komplement till Region Väst och passar väl in bland våra övriga fastigheter i Backa. Vi ser fram emot ett positivt samarbete med vår nya hyresgäst" säger Eva Landén, VD på Corem.

För mer information om drift och hållbarhet av fastigheter, se World in Property konferens: Fastighetsförvaltning 2014-2018.

World in Property

Källa:

Pressmeddelande Corem, 

För övrig information, kontakta: 

Eva Landén, VD för Corem Property Group, Email: eva.landen@corem.se