Colliers säljer Dormys centrallager

Colliers säljer Dormys centrallager

Transaktion

23 oktober 2019

Colliers International har varit Dormys rådgivare vid försäljningen av fastigheten Grusgropen 3 i Örebro. Fastigheten ligger i sydöstra delen av logistikområdet Pilängen.

Uthyrbar area uppgår till 10 000 kvm och rymmer Dormys centrallager, huvudkontor och flag-ship. En utbyggnad om 3 000 kvm lager kommer färdigställas inom kort och är, tillsammans med försäljningen, en del i den kraftiga expansion som Dormy står inför. Dormy tecknar ett 20-årigt avtal med köparna som är Ness, Risan & Partners och Wilfast. Säljarens juridiska ombud var Lindahls i Örebro och tillträde skedde 2019-10-15.

Dormy är Sveriges ledande golfvaruhus med 12 butiker och en välutvecklad e-handel. I Sverige har man en marknadsandel på över 50% och under 2019 har man expanderat till Norge, Danmark och Finland via e-handel. Bolaget har en omsättning om ca 530 MSEK och har 154 anställda.

- Under 2019 har vi börjat vår expansion ut i Europa och har startat med Norden.För att möjliggöra denna resa har vi beslutat att sälja vår fastighet i Örebro. Det gör att vi nu inte äger några fastigheter och fullt fokus är att utveckla vår kärnverksamhet Dormy Golf, säger Lars Johansson, delägare och grundare av Dormy.

- Det finns ett stort intresse för Sale-and-lease back-affärer inom industri- och logistiksegmentet. Särskilt på starka marknader som exempelvis Örebro. Vi ser historiskt låga avkastningsnivåer vilket ser ut att hålla i sig. Det är extra roligt att få möjligheten att hjälpa expanderande bolag som Dormy att kunna ta nästa steg i sin utveckling, säger Joachim Svedberg, Regional and Capital Markets Director.

Ansvarig Projektledare har varit Joakim Grunditz.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se