Colliers rådgivare vid uthyrning till Länna Möbler
Länna Möbler hyr 8 230 kvadratmeter i en fastighet i Jordbro av Prologis. Colliers har varit rådgivare i uthyrningen.

Colliers rådgivare vid uthyrning till Länna Möbler

Uthyrning

6 maj 2021

Länna Möbler har tecknat avtal avseende förhyrning av lager- och logistikytor om 8 230 kvadratmeter i en fastighet i Jordbro utanför Stockholm.

Fastigheten, som ägs av Prologis, ligger i Jordbro Business Park, ett modernt distributionscenter med goda förbindelser till Stockholm.

Länna Möbler, som ägs av Nordiska Galleriet, säljer möbler och inredning från etablerade varumärken både i sin fysiska butik/showroom i Länna samt i deras webbutik.

– Arbetet med att hitta passande ytor för Länna Möbler har varit en snabb process där nyckeln till framgång varit att alla tre parter varit positiva, engagerade och mycket målinriktade. Kravbilden från Länna Möbler var att deras nya lager/logistiklokal skulle kombinera såväl rätt läge, flexibel logistiklösning samt ge möjlighet till framtida expansion. Det kunde Prologis erbjuda i Jordbro, säger Mikael Wallner, Head of Leasing and Industrial & Logistics på Colliers. 

– Vi är nöjda med det starka samarbetet med både Prologis och Colliers. Vår verksamhet och vår lager/logistiklösning ska vara anpassad för såväl vår digitala som vår försäljning i butik vilket ställer höga krav. Nu har vi funnit ett långsiktigt nav som lägger grunden för fortsatt verksamhet och tillväxt, säger Per Sköld, Vice VD på Nordiska Galleriet.

Gunnar Gillholm, Country Manager på Prologis är också nöjd med uthyrningen:

– Vi hälsar Länna Möbler varmt välkomna som ny hyresgäst hos Prologis. Under hela processen har de imponerat med sin professionalitet och fokus på såväl de stora dragen som detaljerna. Det ska bli spannande att följa dem i deras fortsatta utveckling.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se