Colliers rådgivare vid Sthlms-försäljning
Bild: Pixabay

Colliers rådgivare vid Sthlms-försäljning

Transaktion

23 januari 2023

Colliers har varit rådgivare till DNB Liv vid avyttringen av Hotel C i Stockholm CBD till DNB Scandinavian Property Fund. Den cirka 14 200 kvm stora hotellfastigheten är uthyrd till Nordic Choice Hotels AB.

DNB Scandinavian Property Fund har letat efter bra hotellinvesteringar och Director Catrine Gjedebo är mycket nöjd med att ha säkrat ett av de bästa hotelllägena i Stockholm.

- Pennfäktaren 10 blir ett bra komplement till portföljen i fonden, både geografiskt och som segment. Fastighetens unika läge och dess utveckling gör oss övertygade om att detta blir en bra investering för DNB Scandinavian Property Fund, säger Gjedebo.

Hotel C är centralt beläget i Stockholm, i Pennfäktaren 1, nära Arlanda Expressen och T-Centralen i Stockholm. Området kring Centralstationen förväntas genomgå en betydande utveckling under de kommande 10 åren.

- Detta är en fastighet som historiskt sett har levererat mycket positiva resultat och det förväntar vi oss även i framtiden, säger Gjedebo.

DNB Liv minskar sitt bestånd inom fastigheter och har nu sålt tre grannfastigheter under detta kvartal.

- Denna försäljning är en del av en försiktig avyttring av DNB Livs fastighetsportfölj. Marknadsexponeringen av fastigheterna har lett till ett gott intresse vilket visar att DNB Liv har en attraktiv och värdefull fastighetsportfölj, säger Anette Hjertø, Director of Investments på DNB Liv.

Alla tre fastigheterna såldes genom en öppen marknadsprocess.

Gjedebo säger: "Pennfäktaren 10 passar bra in i DNB SPF:s portfölj, eftersom den ger ökad diversifiering i portföljen både avseende geografi och segment. DNB SPF deltog därför i budkonkurrensen och har haft ett separat investeringsteam som har hanterat köpprocessen".

Transaktionen genomförs genom att sälja 100 procent av aktierna i bolaget Pennfäktaren 10 AB och tillträdet sker den 10 januari.

Colliers har varit säljarens rådgivare. Juridiska rådgivare har varit Cederquist för säljaren och Mannheimer Swartling för köparen.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se