Colliers rådgivare vid miljardaffär
Foto: Colliers

Colliers rådgivare vid miljardaffär

Transaktion

21 augusti 2019

Fastigheterna innefattar tillsammans 1 443 lägenheter och har en sammanlagd uthyrningsbar area om 41 524 kvm.

Colliers International har agerat rådgivare då det rikstäckande studentbostadsbolaget Studentbostäder i Sverige AB (SBS) har förvärvat en portfölj med åtta studentfastigheter i Luleå med ett underliggande fastighetsvärde om ca 1,1 miljarder kronor.

Fastigheterna innefattar tillsammans 1 443 lägenheter och har en sammanlagd uthyrningsbar area om 41 524 kvadratmeter. I affären ingår även en överenskommelse om nybyggnation av ca 100 nya studentlägenheter som en förtätning på en utav fastigheterna i Luleå. Byggstart är beräknad till våren 2020.

Säljare är Lindbäcks Fastigheter AB som i och med detta förvärv även går in som ny delägare i SBS. Bakom SBS finns sedan tidigare Offentliga Hus, Amasten samt SBB. Förvärvet sker genom bolagsförvärv och tillträde sker 2 september 2019. Efter förvärvet har SBS över 3 000 studentlägenheter på 10 högskolenära orter i Sverige. Varje år studerar drygt 15 000 studenter på Luleå Tekniska Universitet. Porsön är idag en attraktiv och snabbt expanderande stadsdel norr om Luleå centrum med universitet, studentområden samt många arbetsplatser inom teknikindustrin.

- Luleå är ett teknikkluster med ett av Europas mest välrenommerade universitet som attraherar studenter och forskare från hela världen. Vi är mycket stolta över att kunna erbjuda studentboenden och därmed bidra ytterligare till stadens utveckling. Genom att få Lindbäcks som ägare kan vi gå starkare fram med vår projektutveckling, säger Rebecka Eidenert, VD för Studentbostäder i Sverige.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se