Colliers rådgivare vid försäljning i Borås
Bild: Colliers

Colliers rådgivare vid försäljning i Borås

Transaktion

15 juni 2018

Colliers var rådgivare till Fastmax vid försäljningen av två fastigheter i Borås.

Colliers var rådgivare till Fastmax vid försäljningen av fastigheterna Borås Uranus 9 och 17. Uranus 9 är en projektfastighet med stor utvecklingspotential och grannfastigheten Uranus 17 är en förvaltningsfastighet med ca 6 800 kvadratmeter uthyrbar yta. Bland hyresgästerna finner man exempelvis Borås Stad, Kronofogdemyndigheten och Västra Götalandsregionen.

Köpare är Hökerum Fastigheter som i och med förvärvet stärker upp sin närvaro i centrala Borås, där man sedan tidigare bland annat äger det gamla spinneriet. Hökerum äger och förvaltar ca 1 100 lägenheter och ungefär 62 000 kvadratmeter lokaler i och med förvärvet.

Fastmax är ett lokalt bolag som äger och förvaltar ca 40 000 kvadrameter lokaler i Borås och Sjuhärad.

Tillträde sker den 2:a juli 2018.

- Fastmax har under ett antal år nu förädlat Uranus 17 och kan nu lämna ifrån oss en mycket fin fastighet. Att vi samtidigt säljer projektfastigheten Uranus 9 gör affären än mer spännande. Det är med glädje vi lämnar över stafettpinnen till Hökerum Fastigheter som vi är säkra kommer att förvalta och utveckla dem på bästa sätt. Fastmax går nu vidare med andra och nya utvecklingsprojekt, säger Magnus Bengtsson, delägare Fastmax.

- Köpet av dessa båda fastigheter är helt i linje med vår långsiktiga plan att utöka vårat befintliga fastighetsinnehav. Nu tar arbetet vid med att fortsätta förvaltningen av Uranus 17 i samma goda anda som tidigare ägare samt arbetet på Uranus 9 med att nyproducera ca 3 000 m² kontorslokaler med bra läge i centrala Borås, säger Fredrik Ståhl, VD Hökerum Fastigheter.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se