Colliers hyr ut i Vasahuset

Colliers hyr ut i Vasahuset

Uthyrning

28 augusti 2023

Colliers får i uppdrag av Folksam Fastigheter att hyra ut 2 200 kvadratmeter kontor i Vasahuset på Vasagatan 11.

Kontors- och hotellfastigheterna Kortbyrån 19 och Kortbyrån 20 förvärvades i november 2022 av Folksamgruppen, genom KPA Pension. Uthyrningsuppdraget startar omgående.

Fastigheterna omfattar totalt drygt 21 000 kvadratmeter kontor och hotell. I Vasahuset finns idag hotellet Nordic Light Hotel samt väletablerade bolag såsom Industrifonden, Tink, Sparbankernas Riksförbund och Lagercrantz Group.

- Samarbetet med Colliers öppnar upp för nya möjligheter. Genom att dra nytta av Vasahusets attraktiva läge och serviceutbud samt Colliers globala nätverk fortsätter vi utvecklingen av den redan attraktiva arbetsmiljön för nuvarande och nya hyresgäster, säger Jan Sterne, Senior Asset Manager på Folksam Fastigheter.

Fastigheten har ett oslagbart läge mitt i City med Sveriges bästa kommunikationsläge. Här finns alla färdmedel som tunnelbana, pendeltåg, Arlanda express, fjärrtåg och bussar. Läget är perfekt även för cykelpendlare med nya cykelbanor på Vasagatan samt tillgång till cykelrum, omklädningsrum, dusch och garage i huset. Vasahuset erbjuder en modern konferensanläggning för upp till 150 personer samt en gemensam takterrass med en fantastisk vy över hela Stockholm.

- Vi är stolta och glada att inleda vårt samarbete med Folksam Fastigheter för att ta nästa steg i utvecklingen av Vasahuset, säger Marie Meyer, Head of Leasing, Colliers Sweden.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se