Citycon utser ny stadsutvecklingschef
Foto: Citycon

Citycon utser ny stadsutvecklingschef

Personnytt

16 oktober 2018

Bolaget anställer ny stadsutvecklingschef för det långsiktiga arbetet att möta framtidens behov av multifunktionella stadsmiljöer.

Veronica Palmgren har lång erfarenhet av fastighets- och stadsutveckling, bland annat från Shell och KF Fastigheter, samt från många år som konsult där hon bland annat har utvecklat Solvallastaden i Stockholm.

Veronica Palmgren kommer att arbeta med stadsutvecklingsprojekt i anslutning till Citycons köpcentrum som är centralt placerade vid knutpunkter för kollektivtrafik, nära bostäder, arbetsplatser, kommunal service och hälsovård. Citycons ambitioner är att utveckla dessa reseknutpunkter till att bli levande stadsmiljöer med en mångfald av aktiviteter, flöden, människor och utbud av handel, service och kultur. I Sverige äger Citycon nio köpcentrum, bland annat Kista Galleria, Liljeholmstorget Galleria, Jakobsbergs Centrum, Högdalen Centrum, Fruängen Centrum samt nyligen invigda Mölndal Galleria.

– Citycon är en långsiktig och aktiv ägare med stor erfarenhet av att stadsutveckla i andra nordiska länder, en satsning som vi nu tar till Sverige. Med Veronica Palmgren får vi en ny funktion och stärker våra ambitioner att bidra till Stockholms stadsutveckling och skapa de bästa förutsättningarna för ett bra stadsliv på olika platser, säger Tom Lisiecki, Chief Development Officer på Citycon.

– Jag är jätteglad över att ha fått förtroendet att stadsutveckla i Kista och andra platser där det finns potential att utveckla hållbara platser där man kan komma för att handla, äta, jobba och vistas. Jag ser fram emot en spännande tid då vi kommer att jobba tillsammans med staden och andra aktörer i de olika områdena för att utveckla hållbara och dynamiska stadsdelar för framtiden, säger Veronica Palmgren, stadsutvecklingschef på Citycon.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se