CH Square utvecklar nya logistikcentra om 60 000 kvm I Södra Stigamo uppförs en 37 000 kvadratmeter stor fastighet (bilden) och i Karlshamns Hamn en fastighet på 23 000 kvadratmeter..

CH Square utvecklar nya logistikcentra om 60 000 kvm

Uthyrning

28 september 2021

CH Square växlar upp sitt samarbetet med DFDS och utvecklar nya omfattande logistikcentra i Södra Stigamo och Karlshamns hamn.

Rederi- och logistikbolaget DFDS utvecklar sin verksamheten och fortsätter att expandera. Som ett led i expansionen tecknar bolaget avtal med CH Square om att utveckla två nya toppmoderna logistikcentra.

Etableringarna är tillsammans på totalt cirka 60 000 kvadratmeter och kommer att uppföras i Södra Stigamo (Vaggeryds kommun) och i Karlshamns hamn.

I Södra Stigamo uppförs en 37 000 kvadratmeter stor fastighet och i Karlshamns Hamn en fastighet på 23 000 kvadratmeter.

Byggnationen påbörjas omgående för att göra båda fastigheterna redo för inflytt i slutet av 2022.

– Vi är enormt stolta över att återigen få förtroende av DFDS och tillsammans ta nästa steg för att stödja deras expansion. Vi har redan ett pågående projekt ihop med DFDS i Borås och ser nu möjligheten att utveckla ytterligare två fastigheter som ett kvitto på ett gott samarbete och vår förmåga att driva effektiva projekt. Med etableringar i Södra Stigamo och Karlshamns Hamn adderas två attraktiva logistiklägen till DFDS portfölj och möjliggör nästa fas i deras aggressiva tillväxtresa, säger Peter Nilsson, VD  och partner i CH Square.

– Vi är väldigt nöjda med att växla upp vårt samarbete med CH Square för att uppföra två nya Logistikcenters. Både Karlshamns Hamn och Södra Stigamo är strategiskt viktiga logistiklägen för DFDS och det är kritiskt att vi har en pålitlig partner som supporterar vår fortsatta expansion. Viktigast av allt, etableringarna leder till att vi ytterligare ökar servicegraden för våra kunder och bidrar samtidigt med arbetstillfällen på valda orter, säger Niklas Andersson, Executive Vice President and Head of Logistics Division, DFDS.

– Vi välkomnar CH Squares etablering av DFDS i Vaggeryds kommun, en viktig etablering som stärker Vaggeryds kommun och LogPoints position som nav i logistiksverige, säger Johan Thorsell, näringslivschef på Vaggeryds kommun.

– Det är kommunens långsiktiga satsning i Stillerydsområdet som skapat förutsättningar för nya etableringar. Att CH Square köper mark av kommunen, för DFDS fortsatta utveckling och expansion, är en tydlig markering att Karlshamn är en viktig transportnod i södra Sverige, säger Per-Ola Mattsson (S), kommunstyrelsens ordförande i Karlshamn.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se